Dadels bewaren

Dadels zijn heerlijke vruchten en als je ze op de juiste manier bewaart, kunnen ze best lang goed blijven. Maar hoe kan je het beste dadels bewaren?

Vaak koop je redelijk veel dadels te gelijk. Het is dan lastig om ze allemaal gelijk op te eten. Op zich is dat niet erg, want als je dadels op een goede manier bewaart, kan je er later ook nog van genieten. Maar hoe kan je dadels het beste bewaren? Lees verder…

Verse dadels bewaren

Verse dadels kan je goed invriezen en dan blijven ze wel een jaar houdbaar. In Nederland moet je met verse dadels altijd een beetje oppassen. Verse dadels in Nederland zijn namelijk bijna altijd al een keer ingevroren zijn geweest. En dan kan je ze thuis niet nog eens invriezen! Let hier dus goed op!

Ontdooide verse dadels bewaren

Dadels die ingevroren zijn geweest, kan je het beste in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Ze blijven dan een aantal dagen goed.

Half-gedroogde dadels bewaren

Half-gedroogde dadels zijn dadels die half vers en half gedroogd zijn. Deze dadels kan je het beste in de koelkast bewaren. En dan het liefst in een luchtdicht bakje. Leg de dadels niet naast sterk geurende etenswaren. Dadels nemen erg gemakkelijk geuren op en dat komt niet ten goede van de smaak!

Gedroogde dadels bewaren

Gedroogde dadels blijven erg lang goed. Lucht, licht en vocht zorgt ervoor dat de kwaliteit van de vruchten achteruit gaat. Bewaar de dadels daarom in het donker, op een droge koele plek in een luchtdichte verpakking. De dadels hoeven niet per se in de koelkast, maar het kan wel.

De houdbaarheid

Hoe beter je de dadels bewaart, hoe langer de houdbaarheid van de vruchten zal zijn. Gedroogde dadels kunnen na een lange tijd versuikeren en hard aanvoelen. De houdbaarheid is dan niet verstreken. De wat oudere dadels kan je prima in een warm gerecht gebruiken. Je zult dan helemaal niet merken dat de dadels iets harder en versuikerd zijn!