Deglet nour

Dadels vind je in allerlei soorten, maten en kleuren. Deglet nour dadels is een veel verkochte soort. Ken jij deze soort dadel al?

De Deglet nour dadel is de meest geïmporteerde dadel die er is. Waarom? Omdat deze dadel lekker en goedkoop is! Wil je meer weten over deze dadel? Lees dan verder.

Kemerken deglet nour dadels

De deglet nour dadels hebben een prachtige amber-achtige kleur. De kleur van de dadel wordt helemaal amber-achtig wanneer je hem in het licht houdt. De dadel wordt dan zelfs een beetje doorzichtig! De naam “deglet nour” betekent dan ook “dadel van het licht”.

De grootte van de dadel is ongeveer 3 cm. De dadels worden over het algemeen gedroogd verkocht. Ze krijgen hierdoor een mooie rimpelige schil.

De smaak van een deglet nour

Het eten van een deglet nour is een ware delicatesse. De dadel is heerlijk zoet, maar ook weer niet te zoet. De dadel is iets minder zoet dan de medjool dadel. Qua textuur is de dadel lekker knapperig.

Wat kan je met een deglet nour?

Deglet nour dadels zijn natuurlijk een verrukkelijk tussendoortje, maar je kunt zo ook in gerechten verwerken. Zo maak je een stoofgerecht wat zoeter als je er gehakte dadels aan toevoegt.

Je kunt de dadels ook vullen met bijvoorbeeld salami voor een hartige bite. Ook roomkaas met wat honing maken van de gewone dadel een heerlijk hapje.

Deglet nour dadels kopen

In supermarkten, maar zeker ook in Oosterse toko’s zijn de dadels te vinden. Soms worden deglet nour dadels na de oogst gekookt in suikerstroop en gedroogd. Soms zie je een wat wittige gloed op de dadel. Een witte gloed betekent dat de dadel versuikerd is. Hij ligt dan waarschijnlijk al een tijdje in de winkel.

Herkomst deglet nour dadels

Je hebt de grootste kans dat de deglet nour dadels uit Algerije of Tunesië komen. Deze Afrikaanse landen zorgen voor ongeveer 90% van de wereld dadelproductie! De overige 10% worden voornamelijk in Amerika of Israel geteeld.