Gedroogde dadels

Het hele jaar lang kan je van dadels genieten, maar dan meestal wel van gedroogde dadels! Wees gerust, ook gedroogde dadels zijn gezond!

Verse dadels blijven niet zo lang goed als wanneer ze gedroogd zijn. Gedroogde dadels kunnen wel maanden goed blijven! Dat is erg handig, want dan kan je het hele jaar door dadels kopen! Maar kan je eigenlijk met dadels? Best veel! Lees maar eens verder en ontdek de veelzijdigheid van dadels.

1.    Dadels vullen

Een extra speciaal tussendoortje krijg je door dadels te vullen. Probeer ze eens te vullen met een amandel of gehakte walnoot! Ook roomkaas of salami past erg goed in de dadel.

2.    Stukjes dadel in gebak en pannenkoeken

Vervang, waar je normaal rozijnen voor gebruikt, eens door gedroogde dadels. Muffins, gebak, pannenkoeken en zelf gemaakt brood krijgen op natuurlijke wijze een extra zoete smaak.

3.    Dadels in toetjes

Dadels passen perfect in een toetje. Yoghurt wordt lekker zoet dankzij de gedroogde dadels. Natuurlijk kunnen ze ook in een fruitsalade van appel, peer en sinaasappel.

4.    Dadels meestoven

Met gedroogde dadels valt erg goed te koken. Dadels passen goed in Indiase stoofschotels. Ook couscous en rijstgerechten kunnen extra lekker gemaakt worden met deze vruchten.

5.    Dadels in gehaktballen

De echte Hollandse gehaktbal is natuurlijk heerlijk. Maar variatie op de gehaktbal is ook wel een keertje welkom. Probeer eens stukjes dadel in de gehaktbal. Wil je iets pittigers? Doe er dan ook wat stukjes rode peper door het gehakt.

Hoe zien gedroogde dadels eruit?

Dadels zijn langwerpige vruchten.

Opengesneden gedroogde dadel

Gedroogde dadels herken je doordat ze een beetje rimpelig en donkerbruin zijn. Ook zijn ze erg plakkerig. De lekkerste dadels voelen nog een beetje zacht aan. Ze worden hard naarmate ze ouder worden.

Zijn gedroogde dadels gezond?

De meeste voedingswaarden blijven tijdens het drogingproces behouden. Alleen vitamine C verdwijnt helemaal, maar dadels hebben nog veel meer vitamines dan vitamine C! Ook bevatten ze veel gezonde mineralen en energie. Dus het antwoord op de vraag of gedroogde dadels gezond zijn, is absoluut JA!